maandag 13 februari 2012

Vlinders

Voor handwerkatelier Sari mocht ik de voorbeelden maken van de twee nieuwe vlinder pakketje van atelier Anke ze moesten af voor de handwerkbeurs in Zwolle aankomend weekend en dat is gelukt.
Dit is Clarosa en behoort tot de familie van de Borboleta achtigen. Er zijn twee belangrijke kenmerken voor deze vlinderfamilie en dat zijn het kuifje op zijn kopje tussen de voelsprieten en het tweede kenmerk is de soort wikkeling op het lijfje. Ook is deze familie groter dan ander vlinders en bevind zich altijd in de beurt van één speciale bloemsoort. Clarosa is vooral te vinden rond en vlakbij de prunus.
Clarosa zit hier op een staander versiert met bloemen en in het bladerkapje kun je een ledwaxinelichtje doen voor een sfeervol geheel in de donkere avonden die nog gaan komen.
Het tweede pakketje zijn de mini Borboletas vlinders. De mini Borboletas zijn de kleintjes van de Borboleta achtigen, de wikkeling op hun lijf is er wel maar het kuifje op hun kopje ontbreekt nog.
Vooral vroeg in het voorjaar zijn de minis te vinden bij vroege bloesem. De definitieve kleuring en hun kuifje krijgen de minis als ze zich bij hun favoriete bloemsoort hebben genesteld.
De mini Borboletas zijn erg leuk om te maken en snel klaar.3 opmerkingen:

 1. ze zien er prachtig uit, je hebt eer van je werk.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!! Ik ga ze aankomende vrijdag in het echie bekijken.
  Groetje Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig werkstukje heb je weer afgeleverd . Toppie!! Ik vind ze erg leuk de vlinders.
  groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen